lørdag 16. mars 2013

Eplekake

Jeg hadde så mye epler liggende, så helgens kake ble eplekake.

200 g mykt smør
200 g sukker

4 egg

1 ts bakepulver
170 g hvetemel

3 epler i  båter
sukker og kanel

Kaken stekes på nederste rille 180 grader i ca 55 min

Rør smør og sukker hvitt. 
Tilsett så ett og ett egg om gangen.
Bland bakepulver og hvetemel, og rør dette inn i røra.
Ha halvparten av røra i en rund form. (ca 22/24 cm)
Legg eplebåter over røra
Ha på sukker og kanel.
Bre så over resten av røren.
Avslutt med et fint mønster med epler.
Strø gjerne på litt sukker og kanel på toppen til slutt.
Kaken smakte godt etter en god middag. Her tok vi pisket krem ved siden av kaken, men vaniljeis er jo også noe som smaker godt til varm eplekake.


Ønsker alle en fortsatt fin helg:)


1 kommentar:

Bundingen sa...


Lunken eplekake med krem eller vaniljeis er en fulltreffer! Eia var jeg der!

Ønsker deg en fin søndag!

Klem