torsdag 24. mars 2016

Focaccia


I dag fikk jeg lyst på Focaccia.
Så da var det bare å sette i gang med bakingen. 
Focaccia med soltørkede tomater, fetaost, hvitløk og mye havsalt.

1 pk gjær
6 dl lunket vann
800 g hvetemel 
1 ss sukker
1 ts salt
Hakket fersk rosmarin eller timian
4 fedd hvitløk
1 glass soltørkede tomater 
1 glass fetaost 
Olivenolje og havsalt

Bland sammen det tørre og spe med lunken vann.  Elt godt og la stå til heving på lunt sted til dobbel str.
Ta olje i bunn av en ildfast form. Press hvitløk, hakk krydder og ta halve glasset med soltørkede tomater i bunn av formen. Fordel jevnt utover. Strø over litt havsalt.
Hvelv den ferdighevede deigen over i formen og press den utover. Ha på resten av tomatene(bruk også oljen), fetaost og godt med havsalt. Press fingertuppene godt ned i deigen. 
Etterhev i 40 min + 
Stekes ved 200 grader i ca 25 min
Avkjøl på rist under klede
Det ferdige resultatet.  
Saftig og høy focaccia 
Veldig god, selv om jeg klarte vøre litt vel raus med saltet 

1 kommentar:

Ruths datter sa...

Mmm ser helt herlig ut. God påske til deg.