mandag 26. mars 2012

Hver dag kan vel være en vaffeldag:)

I går var det den internasjonale vaffeldagen. Her i huset var gutta ute hele dagen, så det ble ikke til at vi lagde vafler som planlagt. Men hvem sier noe om at vi KUN skal ha EN vaffeldag...hmm her i huset elsker gutta vafler, så da ble vaffeldagen feiret en dag på etterskudd. Daniel lagde røren og jeg stekte opp alle vaflene. Smakte nydelig...tykke vafler med krem og syltetøy...og en kopp kaffe så klart:)

Vaffeldagen er hvert år den 25. mars, samme dato som ”Vårfrudagen” i Sverige. I middelalderen ble ”Jungfru Marie bebådelsedag” feiret den 25. mars. Dette fordi det var den dagen da Jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun var svanger med Jesusbarnet. 
Dagen ble i Sverige også kalt ”Vårfrudagen”, som igjen ble til ”Våffeldagen” fordi navnet ble slurvete uttalt. Det er også sagt at man spiste vafler denne dagen fordi man hadde større tilgang til egg og melk etter vinteren. (Kilde: Nationalencyklopedin).  

Mange land i verden feirer denne dagen, men det er søta bror som skal ha æren for at dagen ble til:)


Fortsatt fin uke til dere alle:)

3 kommentarer:

Bundingen sa...

Vafler er godt alle dager, men det er først i år jeg har hørt om vaffeldagen. Dine så kjempegode ut!

Ha ei fortsatt fin uke!

Vibeke fra Bengtgarden sa...

Jepp, enig med deg! Vaffeldag kan vi vel ha hver dag... Her hadde barne gjerne hatt vaffler hver kveld til kveldsmaten hadde den bare fått lov ;-)

God helg og god påske til deg og dine, og takk for at du deltar på min påske giveaway ;-)

Vibeke ;-)

salige lavendel sa...

Elsker vafler! =)