I går fikk jeg orden over meg, og satte en stor brøddeig.
4 store brød ble det ut av denne oppskriften
17,5 dl vann
1 pk gjær
4 ts salt
500 g sammalt rug fint
1 kg sammalt hvete grov
1 kg hvetemel
2 dl solsikkekjerner
2 dl lettkokte havregryn
1 dl linfrø
Smeltet smør til å pensle mellom brødene
Stekes ved 210 C i ca 1 time på nederste rille
Varm vann til fingervarmt.
Bland sammen alt det tørre
Ha i vannet og elt godt.
Jeg bruker håndskrift til deigen er smidig.
La deigen heve til dobbel str
Del deigen i 4.
Jeg veide hver del, slik at brødene ble like
Legg brødene over i langpanne.
Jeg brukte en som var endel mindre enn den som tilhører ovnen.
Pensle godt med vann mellom brødene.
La så brødene etterheve
Mine stod ca en time
Pensle brødene med vann, og skjer striper i dem med en skarp kniv.
Stek ca 1 time, og avkjøl på rist
Dette er en oppskrift tatt ut i fra siden
men jeg har gjort noen endringer utifra orginaloppskriften
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar