I dag har det vært en stille og rolig innedag .
Fikk akutt lyst på kanelboller, så da var det jo bare å starte og bake.
Oppskriften ga meg ca 40 boller.
OPPSKRIFT
1 pk fersk gjær
150 g meierismør
6 dl h-melk
1 ts salt
1 dl sukker
2 ts kardemomme
15 dl hvetemel
Smelt smøret i en kjele, og ha i melken. La dette bli fingervarmt (37C).
Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp med litt av væsken.
Tilsett resten av væsken, salt, sukker, kardemomme og det meste av melet.
Arbeid deigen smidig til den slipper bollen.
(her i huset brukes rå muskelkraft)
Dekk til bollen, og la den heve på et lunt sted til ca 30 min.
FYLL
150 g meierismør (smeltes)
2 dl sukker
3 ts kanel
Når deigen er ferdig hevet :
Elt inn resten av melet på arbeidsbenken.
Del deigen i 2
Kjevle ut deigen til et rektangel på ca 30*70
Pensle på smør og strø over blandingen av sukker og kanel.
Skjær i ca 3 cm brede biter.
Ha på bakepapirkledd stekeplate og la bollene etterheve ca 45 min
Pensle bollene med sammenvispet egg
Pensle bollene med sammenvispet egg
Stekes ved 225C i ca 8-10 min
Avkjøl på rist med klede over
GOD HELG
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar