Så da var det bare å sette i gang med bakingen.
Focaccia med soltørkede tomater, fetaost, hvitløk og mye havsalt.
1 pk gjær
6 dl lunket vann
800 g hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
Hakket fersk rosmarin eller timian
4 fedd hvitløk
1 glass soltørkede tomater
1 glass fetaost
Olivenolje og havsalt
Bland sammen det tørre og spe med lunken vann. Elt godt og la stå til heving på lunt sted til dobbel str.
Ta olje i bunn av en ildfast form. Press hvitløk, hakk krydder og ta halve glasset med soltørkede tomater i bunn av formen. Fordel jevnt utover. Strø over litt havsalt.
Hvelv den ferdighevede deigen over i formen og press den utover. Ha på resten av tomatene(bruk også oljen), fetaost og godt med havsalt. Press fingertuppene godt ned i deigen.
Etterhev i 40 min +
Stekes ved 200 grader i ca 25 min
1 kommentar:
Mmm ser helt herlig ut. God påske til deg.
Legg inn en kommentar