torsdag 19. august 2010

Kundaliniyoga miditasjon

Yab-yum, forening av bevissthet og energi
Jeg har lenge hatt lyst til å lære å meditere, og i dag har jeg vært på mitt første kundaliniyoga kurs gjennom Rudra meditasjonssenter Halden. Dette var et interessant kurs som jeg vil fortsette på fremover. I dag var det en introduksjon og en veiledet meditasjon.

Kundaliniyoga meditasjon er en praksis som har røtter over tusen år tilbake i tid. Kjennetegnes ved at den bruker forskjellige praksismetoder for å vekke kontakt med det dypeste i vårt indre: energien som springer ut i den universelle bevisstheten (Selvet) som er kilden til vår eksistens og til alt som eksisterer.

Den kundaliniyoga meditasjonen vi lærer legger vekt på avspenning, pust, chakra systemet, energiflyt og tilstedeværelse. Det er en prosess som oppløser indre blokkeringer og anspenthet slik at den skapende kraften kan utfolde seg fritt. Dette forårsaker en total transformasjon av vår bevissthet.

Jeg skal gå på kurs en gang pr uke, og gleder meg allerede til neste uke. Da er vi så heldige å få besøk av grunnlegger og hovedlærer ved Rudra meditasjonssenter Oslo, Swami Ganeshananda(har praktisert daglig kundaliniyoga i 40 år). Han skal være med oss en gang pr mnd. Vi vil på neste kurs ha en open eyes class, energioverføring og veiledet meditasjon.

En open eyes class er meditasjon med åpne øyne. Fordypet i Selvet, i en tilstand av dyp indre ro, energi og enhetsopplevelse, overfører læreren næring til sine studenter. Under meditasjon med åpne øyne sitter studenten og iakttar lærerens indre tilstand. Dette har en subtil innvirkning på studentens egen indre tilstand.

Så i en uke fremover må jeg bare øve, øve og atter øve....på sittestilling...for det var ikke så enkelt å få til første gang:)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Ann- Charlotte.
Morro å få se denne fine bloggen du har laget her. der du er ivrig i håndarbeid og bra er arbeidet også.

Hilsen Pettersen

Anita Tørmoen sa...

Det høres jo spennende ut. Har sett at de har mange spennende kurs på senteret i Halden:)

AlottesVerden sa...

ja tror det kommer endel spennende kurser fremover....:)

Anonym sa...

Så spennende, hört at yoga skal väre så bra for mye :))
Lotta.