søndag 22. august 2010

Hjemmets store sy- og håndarbeidsbok


I dag reiste jeg og barna en tur til min mormor(94 år), for å feire oldebarnet som fyllte 13 år om fredagen. Da hun har litt vondt for å gå, tenkte vi at dagen kunne feires der med kake og is. Det var en hyggelig kveld. Da vi skulle reise hjem tok hun frem en bok hun ville jeg skulle ha. Det var Hjemmets store sy- og håndarveidsbok. Denne boken har hun benyttet seg av mang en gang opp gjennom årene. Boken var nesten like gammel som meg...fra 1979.

Dette var en fantastisk fin bok, som tar for seg det meste som man trenger å vite innen håndarbeide. Som boken sier..."352 sider med alt om håndarbeider. Boken er uunnværlig fo ralle som liker å lage vakre og nyttige ting. Her finner du instruktive tegninger og forklaringer på søm, broderier, strikking og hekling...pluss et vell av tips og gode ideer"
Søm av klær

Her får man vite det man må om søm.
Alt fra materialer og verktøy, valg av stoffer, hvordan ta mål, bruk av mønster og klipping, sting og sømmer, belegg, glidelåser, rynker og mye mer. Oppskrifter på kjoler, skjørt, bluser og bukser. Varianter av halsringninger, bærestykker, åpninger, ermer og krager.
Råd om hvordan gjøre om ting som er for store, små eller er ødelagte.

Sy til hjemmet

Hvordan sy gardiner, kafègardiner, rullegardiner, duker og dynetrekk, trekke om møbler, lage lamperskjermer eller tepper.
Med nål og tråd

Her har man alt innen broderier for hånd og med maskin, utrekksøm og perlebroderier, applikasjon og lappeteppe-teknikk, dekorativ vattering og vaffelsøm. Et komplett broderikus.
Strikking

En grundig opplæring innen strikking.

Pinner, garn, hvordan legge opp og felle av, grunnmasker, strikkefastighet, øking og minsking av masker. Hvordan strikke etter oppskrift, montering, strukturmønster, flettestrikk, stripestrikk, aranstrikk, flerfarget mønster, kniplingmønstre, perler, løkkestrikk, enkle mønstre og hvordan lage eget mønster.
Hekling
Alt fra det enkleste som det å legge opp, grunnmasker, legge ut og ta inn masker, forskjellige masketyper.
Hvordan lage sirkler og sylindere, kvadratiske motiver, filetmønstre, irsk hekling, blonder og mellomverk. Enkle oppskrifter på sjal, tepper/brikker, gardiner og puter.


DEN KOMPLETTE OPPSLAGSBOKEN

8 kommentarer:

Vilma sa...

århhh heldige dig , det er en virkelig skat du har fået af mormor ,pas godt på den :-))

Turid Holm Flaa sa...

For ei flott bok og gave du har fått. Tenk å ha en oversikt over mange typer masker både til strikking og hekling. Noe sånt kunne jeg også tenkt meg.

Hyggelig at du har vært innom hos meg. Kommer gjerne tilbake her igjen. Masse hilsen Turid

Anita Tørmoen sa...

Morsomt å få tak i slike bøker:)

AlottesVerden sa...

Ja dette er nok en bok jeg kan få god nytte av i årene fremover...:)

Mette sa...

Jøss, det var jo eit funn av ei bok!

ide-puffen sa...

Heia. Åh så moro å få den boken da. Kanskje du finner noen nye teknikker i hekling eller strikking som ikke brukes i dag. Og gratulerer med søte pusen ;)

Ha en flott uke

Hei og hopp
Randi

elin sa...

ser ut som ei genial bok!!heldig du!!
supert at du la igjen kommentar hos meg,for da fant jeg jo fram til deg og din søte blogg!!legger deg til lista mi jeg,og gleder meg til å følge deg videre!!!

Linda sa...

Kjempe fin bok:)