I dag fikk jeg plutselig lyst på gjærbakst. Er vel ikke mye som slår det.
Hadde akkurat ingredienser i skapet til å lage
Boller med sukker og kanel
Oppskrift
1 kg hvetemel
6 dl melk
2 dl sukker
200 g smør
1 egg
3 ts kanel
1 pk gjær
Ha mel, sukker og kanel i bakebollen.
Kok opp melk, smør og sukker. Avkjøles til fingervarmt, og bland gjæren i litt av væsken. Ha så alt over i kjøkkenmaskinen, og elt godt. Ha i egget under eltingen
La heve i 45 min.
Topping
150 g smør
150 g sukker
5 ts kanel
Bland alt sammen i en kjele, og varm det opp så det blir en tynn røre.
Når deigen er klar rulles det ut til 20 boller som settes tett i en dyp stekeplate.
La bollene heve til ønsket str og legg så en klatt fyll på hver bolle. Jeg bruker en fuktig skje forfå smøre det ut over bollene.
Stek på 200 grader i 12-15 min
Akkurat når jeg tok ut bollene av ovnen, så kom det en gutt innom som skulle på fotballtrening. Han hadeh ikke tid til å vente på at bollene skulle avkjøles, så da forsvant det to boller før jeg rakk å ta bilde😂
2 kommentarer:
Takk for oppskrift! Den varianten av kanelboller har jeg ikke vært borti før. Sikkert verdt å prøve en gang.
Fortsatt god sommer!
De er veldig gode. Verdt å prøve ut👍
Fin sommer til deg og dine Ingunn🙂
Legg inn en kommentar