søndag 27. oktober 2013

Plommegrøt, rundstykker og sjokoladekladdekake

I går var det blåst og ruskete vær ute, så jeg bestemte meg for å IKKE gå ut av døra...bare slappe av inne. Så da endte det opp med at husmorgenene kom frem for fullt.
Hadde kjøpt en kilo plommer som jeg hadde lyst til å lage plommegrøt av.
så de ble delt og sten ble tatt ut. 

Jeg hadde 1,5 dl vann i en kjele, og hadde oppi plommene. 
Litt vaniljesukker og litt kanel ble strødd over
Alt dette ble kokt på svak varme til plommene var helt møre. Jeg er ikke så glad i klumper, så mine stod å kokte en god stund. 
Da det var ferdig kokt tok jeg i 2,5 dl sukker og noen dråper med sitronsaft. 
Lot dette koke i grøten til sukkeret var løst opp.
Rørte ut ca 2 ss potetmel i litt vann og helte det i kjelen med en tynn stråle, samtidig som jeg hele tiden rørte rundt i grøten. Det ble da en fin konsistens på grøten.
Helte så grøten over i en bolle, hvor den så fikk stå til avkjøling.
Godt å servere med fløte oppe på.

Hadde en pose med ferdigmelblanding til havrebrød stående i skapet. Denne benyttet jeg til å lage rundstykker av. 16 stk fikk jeg ut av melblandingen.

Helgenskake i huset her ble 

Saftig sjokoladekladdekake

2 dl sukker
4 egg
Piskes sammen til en luftig røre

200 g freia lyskokesjokolade
200 g smør
Smeltes i en bolle og avkjøles litt

2,5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1ts bakepulver
2 strøkne ss freia kakao
Det tørre blandes sammen 

Rør inn det tørre i eggeblandingen
Tilsett så den lett avkjølte sjokoladeblandingen
Bland alt sammen 
Dekk en springform med smurt bakepapir
Hell røren over i formen

Stekes på midterste rille 225 grader i ca 15 minutter

Kaken er ganske så løs når du tar den ut av ovnen, men settet til avkjøling for at den skal "sette" seg.
Serveres med pisket krem eller vaniljeis.



Ingen kommentarer: