mandag 26. mars 2012

Hver dag kan vel være en vaffeldag:)

I går var det den internasjonale vaffeldagen. Her i huset var gutta ute hele dagen, så det ble ikke til at vi lagde vafler som planlagt. Men hvem sier noe om at vi KUN skal ha EN vaffeldag...hmm her i huset elsker gutta vafler, så da ble vaffeldagen feiret en dag på etterskudd. Daniel lagde røren og jeg stekte opp alle vaflene. Smakte nydelig...tykke vafler med krem og syltetøy...og en kopp kaffe så klart:)

Vaffeldagen er hvert år den 25. mars, samme dato som ”Vårfrudagen” i Sverige. I middelalderen ble ”Jungfru Marie bebådelsedag” feiret den 25. mars. Dette fordi det var den dagen da Jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun var svanger med Jesusbarnet. 
Dagen ble i Sverige også kalt ”Vårfrudagen”, som igjen ble til ”Våffeldagen” fordi navnet ble slurvete uttalt. Det er også sagt at man spiste vafler denne dagen fordi man hadde større tilgang til egg og melk etter vinteren. (Kilde: Nationalencyklopedin).  

Mange land i verden feirer denne dagen, men det er søta bror som skal ha æren for at dagen ble til:)


Fortsatt fin uke til dere alle:)

søndag 25. mars 2012

Heklet sommertopp

Ja da var den heklede sommertoppen  ferdig. Oppskriften er hentet fra bladet MbyM. En meget lett oppskrift å følge. Her ser dere den med en hvit tunika under. Jeg har brukt det røde garnet jeg kjøpte tidligere i år hos Yarn Paradise til denne toppen. Garnkjøpet kan du lese mer om her.



Ønsker alle en fiiin søndag:)

torsdag 22. mars 2012

Strikket Arne&Carlos påskehare

Da var påskeharen ferdig...mye knoting med slikt lite arbeid, men kom i mål til slutt:)..Det ble en hvit hare med orange påske genser:)...her hoppet den opp mot lyset oppe i planten...
men ble for lyst...så da satte den seg pent i vinduskarmen i stedet:)

onsdag 21. mars 2012

Marius termokopp

Jeg har tidligere sagt at jeg ikke har kastet meg over marius bølgen enda, MEN.... nå MÅ jeg nesten revurdere det hele....Disse koppene var jo bare råååå lekkre....Slike VIL jeg ha:)
Man får sikkert kjøpt de i forskjellige butikker som selger serviser, men jeg så dem inne på bokkkilden sine sider. 249,- for disse to termokoppene var jo ikke så ille:)


VELKOMMEN TIL NYE FØLGERE
Gleder meg at dere ønsker å følge bloggen min:)



Ønsker alle en fin uke vider:)

Hmmm bestillte dem med det samme jeg....så nå ser jeg frem mot deilig kaffe i nye marius kopper:)

mandag 19. mars 2012

Vi er alle mirakler

 
For noen fantastisk små og nusselige føtter...Slikt bilde skulle jeg jo hatt i klinikken min. Et budskap mange burde tenke oftere over også...
Vi er alle mirakler:)

Ha en flott uke:)

torsdag 8. mars 2012

Heklet topp

I helgen når jeg satt å bleddret i den nye utgaven av MbyM, fant jeg masse fint. Denne søte gule heklede tunikaen likte jeg godt, og tenkte...hmm har jeg noe garn som kan brukes til dette...
Jeg kjøpte jo tidligere i år en masse garn på nett..(les mer HER)...Noe av det garnet jeg kjøpte fra 
Yarn Paradise var et rødt garn. Dette syntes jeg mått passe perfekt til denne modellen. Så da var det bare å sette i gang med heklingen.
Tunikaen hekles i to stykker. Et forstykke og et bakstykke, og så syes/hekles det sammen til slutt. Tror denne kan bli fin i sommergarderoben . Hvit singlet under og hvite tights.

Ønsker alle en fin dag:)

lørdag 3. mars 2012

Bli frisk helg


Denne uken her har vært utrolig slitsom for min del...Var hos legen her om dagen, og har da fått det som er å få på en gang. Øyekatarr, tette bihuler og influensa...huff...I går var jeg en tur på røntgen, og etter det tok jeg en tur innom Narvesen for å se etter noen blader. Der fant jeg bladet Smak og det nyeste nummeret av bladet MbyM. Så disse to ble med meg hjem sammen med en haug av medesiner. Så her blir det KUN avslapping, bleddring i blader og litt håndarbeide. Har ikke tid til å være syk...Aberet med å være selvstendig det...INGEN som tar jobben din om du er syk:(...Kjenner heldigvis at medesiner allerede begynner å virke så..:):)

Her er noen bilder fra det nye MbyM bladet...masse fint som vanlig fra Tine Solheim.

































Alle bilder lånt fra bladet MbyM




Ønsker alle en flott helg:)

torsdag 1. mars 2012

Jeg vant jeg vant:)

For en stund tilbake var jeg med på en GiveAway inne på bloggen Marias Skriblerier. JIPPPPPPIIIII!!! JEG var en av de heldige som vant. Så i posten i går kom det noen herlige kort til meg. Jeg har tidligere kjøpt kort av denne flinke damen, og bare digger dem...artige, søte og annerledes er dem. Oppfordrer alle til å ta en titt innom Epla butikken Tatt av Vinden Design. Der finner du alt fra kjærlighetskort, bursdagskort, påskekort, julekort, fødselskort, bryllupskort, morsdagskort mm. 

Her er de jeg fikk i gave



Jeg har vært i elendig for de siste uker, så kan vel ikke skryte av å ha fått gjort så mye håndarbeide. Holder på med en genser til meg selv, pluss at jeg har prøvd meg på å strikke haren fra boken "Påske hele året" av Arne&Carlos. Må vel si jeg synes det er mye knoting med de tynne pinnene...små bein...armer ol...MEN har da fått strikket neeesten ferdig en kanin...
Bare litt av hodet igjen, så det går fremover. Usikker på om jeg blir helt fornøyd med resultatet. Synes det er vanskelig å få det pent når man skal ta opp masker langs kanter...og kjenner jeg er lite tolmodig om dagen, så har tatt opp noen ganger fordi jeg ikk har vært 100 % fornøyd. 

Ønsker alle en fortsatt fin uke
jeg har vært hos legen i dag...øyekatarr, tette bihuler og infulensa. Skal man få ting så må man jo få alt på en gang liksom...hehe...I morgen blir det røntgen av lunger, og så får vi se på svar av prøver. Håper all den medesinen jeg har fått tar knekken på det meste. Så her blir det en roooolig uke videre.